Välkommen till Per i Viken Chark


Om Per i Viken

Så här tedde sig Bygatan 49 i Viken år 1924. I butiken t.v. fanns det charkuteri som ett par år senare togs över av Ellen Persson. Ellen flyttade rörelsen till Bygatan 30, dvs. det som senare fick heta Pers Livs.


Historien om Per i Viken Chark började redan 1926. Då öppnade Pers mamma en kött och mjölkaffär med egen tillverkning i liten skala i det idylliska gamla fiskeläget Viken i nordvästra Skåne.

1945 övertogs affären av Per Edvinsson under namnet Ellen Perssons Eftr och det var han som 1955 lät bygga Per i Vikens första tillverkningslokal, då under namnet Per i Viken. När det välrenommerade företaget blev till salu 1988 övertog jag och mina föräldrar verksamheten.

I tolv år arbetade jag med tillverkning samtidigt som jag utbildade mig och 2000 övertog jag charktillverkningen och startade Per i Viken Chark.

Det blev en lyckosam start. Vid Chark-SM 2001 tog vi hem två guldmedaljer, en silvermedalj och en bronsmedalj med fyra egna produkter.

Sommaren 2002 flyttade vi till egna nya lokaler i Höganäs där vi nu har vår verksamhet.

Jag samarbetar med Slow Food Skåne - Convivium Scania och har fått deras diplom med följande motiveringen:
"Claes Persson och hans lokala charkuterifabrik i Höganäs tillför oss produkter av högsta kvalitet. De gamla skånska recepten är grunden för verksamheten och ett kreativt arbete med att utveckla nya spännande produkter. Claes tvekar inte att tex stoppa äkta parmesanost i Per i Parma. Det är alltid kvaliteten som är ledstjärnan i hans verksamhet."Per i Viken Chark AB | St:Andreas väg 10 | 263 57 Höganäs | 042-35 56 20 | info@periviken.se