Välkommen till Per i Viken Chark

Recept



Het korvgryta med couscous

Ingredienser för: 6personer
  • 3 dl couscous
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 500 g Per i Vikens falukorv, i bitar
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 msk finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk socker eller honung
  • 3 dl vatten
  • 1 grovt riven morot
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
 
Gör så här
Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. Vänd i en klick smör när den är klar.Hetta upp olja i en kastrull eller traktörpanna och stek falukorv, lök, vitlök, chili och tomatpuré cirka 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka 10 minuter.

Tips:Finns buljongtärningar hemma går det bra att lägga i både couscousen och korven.

Smaklig Spis!

Italiensk gryta, Stufato, med salsiccia

Ingredienser för: 4personer

Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor, linser och härlig salccicia

  • 1 rödlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 blekselleri, i bitar
  • 1 pkt Per i Viken Salsiccia, ca 300 g salt
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 1½ msk rökt eller vanligt paprikapulver
  • 1 dl matlagningsvin rött
  • 1 burk finkrossade tomater, 400 g
  • 1 paket linser, väl sköljda
  • 1 paket blandade bönor, väl sköljda
  • Strimlad bladpersilja
  • Bröd till servering



 
Gör så här
Fräs rödlök och vitlök i en stor kastrull i olivolja på medelvärme. Skär morötter, blekselleri och salsiccia i bitar, lägg i kastrullen. Salta, peppra och krydda med paprikapulvret. Fräs grönsakerna i 3–4 minuter och tillsätt vinet, låt koka ihop i ett par minuter och lägg sedan i krossade tomater, linser och bönor.

Låt puttra ca 10 minuter. Toppa stufaton med persilja och ringla över olivolja precis före servering. Bjud gärna ett gott bröd till.

Chilipastejrulle, gott till fördrinken

Ingredienser :
  • 200g Per i Viken chilipastej
  • 1 pkt tunnbröd
  • 1 påse ruccola
 
Gör så här
Skölj ruccolan och låt vattnet rinna av.
Ta ett tunnbröd och bred på pastejen så den täcker hela tunnbrödet.
Strö över lite ruccolasallad.
Rulla ihop, skär 2-3 cm breda bitar och servera.
Per i Viken Chark AB | St:Andreas väg 10 | 263 57 Höganäs | 042-35 56 20 | info@periviken.se