Historien om Per
Genuint hantverk med modern knorr
Historien om Per i Viken Chark började redan 1926. Då öppnade Pers mamma en kött och mjölkaffär med egen tillverkning i liten skala i det idylliska gamla fiskeläget Viken i nordvästra Skåne.
1945 övertogs affären av Per Edvinsson under namnet Ellen Perssons Eftr och det var han som 1955 lät bygga Per i Vikens första tillverkningslokal, då under namnet Per i Viken. När det välrenommerade företaget blev till salu 1988 övertog jag och mina föräldrar verksamheten.
Samtidigt som Per i Viken gärna bevarar hantverket och de gamla traditionerna förnyar vi oss ständigt. Vår filosofi är att tillföra något i delikatessdisken, att komma på spännande produkter som sticker ut ur mängden.
Vi samarbetar med Slow Food Skåne – Convivium Scania
och har fått deras diplom med följande motiveringen:
“Claes Persson och hans lokala charkuterifabrik i Höganäs tillför oss produkter av högsta kvalitet. De gamla skånska recepten är grunden för verksamheten och ett kreativt arbete med att utveckla nya spännande produkter. Claes tvekar inte att tex stoppa äkta parmesanost i Per i Parma. Det är alltid kvaliteten som är ledstjärnan i hans verksamhet.”